Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Mazda MX-5 Hanabi, zoals deze vanaf volgende week in de showrooms in Nederland zal staan. De van een bruine softtop voorziene Roadster heeft een verkoopprijs van € 32.990,-, de Roadster Coupé, met een in de carrosseriekleur gespoten elektrisch bedienbare hardtop, verwisselt voor € 35.490,- van eigenaar.

De MX-5 is anno 2013 een moderne klassieker, die nog altijd gelijkenissen heeft met de oorspronkelijke versie van eind jaren ’80. Maar hij is veiliger dan ooit. Zelfs voor voetgangers, dankzij een actief motorkapsysteem en een speciaal ontwikkelde lagere voorbumper. De meest recente versie, de Hanabi, de Japanse benaming voor ‘vuurwerk’, is voorzien van 17-inch aluminium velgen met een hoogglans afwerking en is leverbaar in vier speciale kleuren: het extravagante Copper Red alsmede Meteor Grey (exclusief voor de Hanabi), Stormy Blue en Brilliant Black. Er is nog altijd keuze uit de Roadster met handzame softtop (uitgevoerd in bruin) en de Roadster Coupé met de zeer degelijk geconstrueerde elektrische kunststof hardtop. Dit in de carrosseriekleur gespoten dak kan in slechts 12 seconden worden geopend of gesloten. En in opgevouwen toestand neemt hij geen extra bagageruimte in beslag.

Het interieur van de MX-5 was al aantrekkelijk, comfortabel en gefocust op de bestuurder, maar de MX-5 Hanabi voegt daar bruine lederen bekleding en een elegante zilverkleurige afwerking voor de middenconsole, de spaken van het stuurwiel en afdekking van de rolbeugels aan toe. Daarnaast zijn de instrumenten en ventilatieroosters voorzien van chromen ringen. Voor extra gemak en comfort zorgen de automatisch dimmende binnenspiegel en de automatische airconditioning. Daarnaast maken Bluetooth-connectiviteit en een geïntegreerd Mazda-navigatiesysteem met de bewezen TomTom navigatiesoftware onderdeel uit van de standaarduitrusting.

Het kloppende hart van de MX-5 wordt gevormd door de 1.8 liter benzinemotor met 126 pk en handgeschakelde vijfversnellingsbak, die uiteraard de achterwielen aandrijft. Dankzij verbeterde technologie reageert de motor nu nog responsiever op het gas- en rempedaal dan ooit tevoren.

Zoals altijd is de MX-5 een feest om mee te rijden, dankzij de gepatenteerde korte schakelwegen, de nauwkeurige besturing en de fantastische balans in het onderstel. Dit is lichtgewicht sportwagenplezier in zijn beste vorm.

De MX-5 is nog bijna net zo lichtvoetig als ruim 20 jaar geleden, ondanks alle extra voorzieningen aan boord. Dit is het gevolg van de ‘grammenstrategie’, die symbool staat voor Mazda’s doel om het gewicht te reduceren. Stijl, gebruiksgemak en rijplezier in overvloed in combinatie met de befaamde bouwkwaliteit en betrouwbaarheid van Mazda, er zijn zoveel zaken die de MX-5 tot een legende maken. Geen wonder dus dat er inmiddels al bijna een miljoen exemplaren van zijn verkocht.

Overzicht – Mazda MX-5 Hanabi Limited Edition

Exterieur

  • sportieve Copper Red exterieurkleur, ook leverbaar in Meteor Grey (exclusief voor de MX-5 Hanabi), Stormy Blue en Brilliant Black;
  •  bruine softtop of in carrosseriekleur uitgevoerde elektrische hardtop;
  •  17 " aluminium velgen met hoogglans afwerking.

Interieur

  •  hoogwaardige bruine lederen bekleding;
  •  sportief en tegelijkertijd elegante zilverkleurige afwerking voor de middenconsole, de spaken van het stuurwiel en afdekking van de rolbeugels;
  •  chromen ringen rondom de instrumenten en ventilatieroosters.

Veiligheid en comfort

  •  automatische airconditioning;
  •  automatisch dimmende binnenspiegel.

Connectiviteit

  •  Bluetooth-connectiviteit voor handsfree gebruiksgemak;
  •  geïntegreerd Mazda-navigatiesysteem met TomTom navigatiesoftware.

Aandrijflijn

  •  1.8 liter benzinemotor (93 kW / 126 pk bij 6.500 t/min en 167 Nm bij 4.500 t/min);
  •  handgeschakelde vijfversnellingsbak;
  •  7,1 l/100 km & 167 g/km;
  •  emissienorm: Euro 5.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mx-5/mazda-maakt-prijzen-mx-5-hanabi-bekend/