Mazda Motor Corporation opent het Europese tentoonstellingsseizoen tijdens de 78e Autosalon van Genève met de Wereldpremière van de driedeursversie van de nieuwe Mazda2, het eerste ‘Zoom-Zoom’ model van de tweede generatie.

De nieuwe Mazda2 driedeurs Hatchback

De geheel nieuwe Mazda2, een doorontwikkeling van het eerste model van de nieuwste generatie Mazda’s, beleefde zijn introductie in 2007 en werd meteen een hit bij de Europese klanten. Tot en met januari 2008 werden er al meer dan 18.000 exemplaren van verkocht. In december 2007 kreeg de vijfdeurs Hatchback van de Mazda2 tijdens EuroNCAP botsproeven vijf sterren toegewezen voor inzittendenbescherming. Bovendien sleepte de Mazda2 een flink aantal onderscheidingen in de wacht: de auto werd in Oostenrijk, België, Kroatië en Denemarken uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar’ en moest bij de Europese verkiezing tot ‘Auto van het Jaar’ alleen de iconische Fiat 500 voor laten gaan.

De nieuwe driedeurs Mazda2 Hatchback lijkt sterk op de vlot en atletisch gelijnde vijfdeurs versie maar kreeg een iets sportievere uitstraling. De GT-M, voorzien van een gewijzigde voorbumper, aangepaste dorpels en een dakspoiler, verlaagt het visuele zwaartepunt van de auto en zal vooral klanten aanspreken die prijs stellen op meer sportiviteit. Het donkere interieur staat in fraai contrast met de witte wijzerplaten van de instrumenten, de zilverkleurige accenten, een driespaaks stuurwiel dat lijkt op dat van de MX-5, een met zilverkleurige ringen afgezet instrumentencluster en de in de middenconsole geplaatste schakelpook.

De driedeursversie heeft een passagiersstoel met ‘walk-in’ functie, waarbij de leuning van de stoel voorover klapt en de stoel in zijn geheel naar voren schuift om in- en uitstappen te vergemakkelijken. De auto wordt leverbaar in vier modelversies, allemaal voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting gericht op jonge bestuurders die grote waarde hechten aan rijplezier en gebruiksgemak. De Exclusive beschikt over centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch verstelbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare ramen in de voorportieren, Mazda–audio AM/FM radio/CD speler met MP3-functie en stuurwielbediening, elektrische stuurbekrachtiging, zes airbags en ABS. De Touring beschikt aanvullend over elektrisch bediende en verwarmde en inklapbare buitenspiegels, 15 inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming, handbediende klimaatregeling, elektrisch bedienbare ramen in de achterportieren en een boordcomputer met instelbare rijsnelheids-waarschuwing. De Executive beschikt onder andere over 16 inch lichtmetalen wielen, zes CD wisselaar, automatische klimaatregeling, mistlampen vóór, regen- en lichtsensoren, Dynamic Stability Control (DSC), tractiecontrolesysteem (TCS) en cruisecontrol (alleen de 1.5-liter benzineversie).

De driedeursversie van de Mazda2 Hatchback kent in Nederland hetzelfde motorengamma als de vijfdeursversie: drie benzinemotoren van 1.3 liter, een 1.3 liter high power en een 1.5 liter. Prijzen beginnen bij € 13.195,-.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/models/mazda2/wereldpremiere-nieuwe-mazda2-driedeurs-op-salon-van-geneve-2008/