Sponsoring

Door het grote aantal contacten met klanten wordt Autobedrijf Misker vaak gevraagd om een vereniging te sponseren. Als directie van Autobedrijf Misker denken wij dat als je in een bepaald gebied werkzaam bent en je hierdoor veel klanten krijgt, je ook iets terug mag doen. Autobedrijf Misker doet dit o.a. in de vorm van sponsering, wat dan meestal ook weer nieuwe klanten oplevert. 

De sponsering bestrijkt een zeer breed gebied: van sport clubs tot maatschappelijke verenigingen Vaak zijn het langdurige verbintenissen, bijvoorbeeld :

  • Al meer dan 10 jaar sponsor van Handbalvereniging E&O
  • Tot 2010 ruim 10 jaar hoofdsponsor van Atletiek vereniging E.A.C. De Sperwers

Naast bovenstaande bekendere sporten, sponsoren wij ook kleinere verenigingen of meer uitzonderlijke sporten, zoals Emmense Damclub en het Toonkunstkoor Emmen. Ook de tientallen reclame borden langs vele voetbalvelden in de omgeving laten de betrokkenheid van Autobedrijf Misker met het verengingsleven zien. 

Eén van onze meeste recente sponsorcontracten zijn wij aangegaan met de tafeltennis vereniging De Treffers uit Klazienaveen, door middel van een drietal auto's waarmee de toptafeltennissers rijden.

Via de links hiernaast kunt u meer lezen over de verenigingen die wij sponsoren. Ook zijn daar de links naar de websites van de verschillende verenigingen te vinden.

Historie

Autobedrijf Misker is opgericht in 1920 in Nieuw Amsterdam, door Gerrit Misker, grootvader van de huidige directeur, Gerrit Misker. In 1920 kon u terecht bij Misker voor reparatie en onderhoud van fietsen en motoren. In de omgeving was al snel bekend hoe bekwaam Misker was, want iedereen wist: "Als Misker het niet repareren kan, breng het dan maar naar de vuilnisman!"

Het is al weer 10 jaar geleden dat er een boekje werd uitgegeven over de Miskers ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Autobedrijf Misker. Op verzoek kunt u een exemplaar ophalen bij Autobedrijf Misker of sturen wij u deze toe. Voor degene die geen behoefte hebben aan het boekje, maar wel geinteresseerd zijn in de historie volgt hier een korte samenvatting:

Aart en Jan Misker

De twee zoons van Gerrit Misker, Aart en Jan Misker, kwamen in 1938 in de zaak. Beide gingen zij bezig met het verder uitbouwen van Misker, dat in 1942 BOVAG lid werd. Na een aantal jaar zag Misker steeds meer in de automobielindustrie en in 1953 werd Misker Morris en MG dealer. In datzelfde jaar overleed ook de oprichter van het bedrijf, Gerrit Misker. 

Jan en Aart gingen verder met uitbreiden en in 1959 werd het pand in Nieuw Amsterdam te klein en verhuisden zij naar een groter pand. In 1965 gingen zij nog verder met uitbreiden. Aart Misker vond het toen wel genoeg en ging uit de zaak, waarna Jan Misker samen met zijn vrouw Roelie verder ging.

Misker en British Leyland in Emmen

In 1972 ging Jan Misker verder uitbreidden. British Leyland, waar onder andere Austin Rover en Triumph ondervielen, wilde graag een vestiging in Emmen. Jan zag dit ook wel zitten en nam een pand over aan de Odoornerweg in Emmen. Twee jaar later kwam Gerrit Misker, huidige directeur van Autobedrijf Misker, ook in de zaak. Zijn broer Bert Misker volgde ook al snel. 

Het jaar '78 was het jaar van de bouw van de showroom aan de Odoornerweg. Autobedrijf Misker was ondertussen ook Jaguar dealer geworden en dit paste beter bij het merk. Maar in 1981 brak de oliecrisis uit, waardoor de verkoop van de olieslurpende Engelse auto's terugliep. Misker ging op zoek naar een nieuw merk om te verkopen. 

Van '80 tot '82 was Misker Talbot dealer, maar in 1983 werd Autobedrijf Misker Mazda dealer. En dit was al vanaf het begin een groot succes. In 1986 splitsten de twee bedrijven van Jan Misker zich: Bert Misker nam het bedrijf in Nieuw Amsterdam over en in 1989 nam Gerrit het over van Jan. Hij had toen 50 jaar voor de zaak gewerkt.

Verder met uitbreiden

Gerrit Misker ging verder met uitbreiden: in 1992 werd de werkplaats uitgebreid en vier jaar later werd en ook de receptie en het magazijn volledig verbouwd. De grootste uitbreiding volgde echter in 1999: de overname van Ford Thedinga. 

In 2002 het overleed Jan Misker op 77 jarige leeftijd . Ondanks dat hij al meer dan 12 jaar uit de zaak was, was hij nog altijd zeer betrokken geweest bij het reilen en zeilen van de zaak.

Het laatste hoogtepunt uit de historie van Autobedrijf Misker is natuurlijk de opening van een compleet nieuw bedrijf aan de Kapitein Nemostraat in 2004. Meer over het nieuwe pand vindt u onder Huisvesting.