Sinds 3 januari 2012 is het in Frankrijk verboden om waarschuwingen te ontvangen op uw navigatiesysteem over de locaties van vaste of mobiele flitsers. Als een berijder een dergelijk systeem, zoals TomTom Flitsers, op het navigatiesysteem heeft geïnstalleerd, dan kan dit bestraft worden met een bekeuring van maximaal € 1.500,-. Mocht u dus van plan zijn om gedurende de vakantieperiode naar het zonnige zuiden te trekken, dan is het aan te raden de flitsservice van uw systeem te verwijderen.

Mazda biedt verschillende soorten navigatie aan in de verschillende modellen. Hieronder kunt u per type navigatiesysteem lezen wat u kunt doen om een bekeuring te voorkomen. Voor de modellen die zijn uitgerust met TomTom navigatie, kunt u hier lezen hoe TomTom Flitsers voor Frankrijk verwijderd kan worden. Ook in Zwitersland is het gebruik van flitsservice verboden. Om die reden levert TomTom geen flitsservice voor Zwitserland.

De Caska units zijn ook voorzien van een flitsservice, doormiddel van Sygic Software. Ook hiervoor is het mogelijk en belangrijk om de flitsservice voor Frankrijk te verwijderen. Hier kunt u lezen hoe deze informatie uit het Caska systeem verwijdert kan worden.

Het EBS multimedia navigatiesysteem en het AVIC navigatiesysteem van Pioneer zijn beiden standaard niet voorzien van een flitsservice. Bij deze systemen hoeft u dus niet bang te zijn voor onaangename verrassingen, mocht u van plan zijn naar Frankrijk te gaan.

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/gebruik-flitsservice-in-frankrijk/