Mazda Motor Nederland is dit seizoen naamgevende hoofdsponsor van het NK Windsurf 2012. Het kampioenschap, dat komend weekend in Lelystad van start gaat, kent totaal vijf evenementen verdeeld over heel Nederland. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het NK dat er een serie wedstrijden in Lelystad wordt gevaren. Deze locatie stond voor de organisatie al een aantal jaren op de nominatie om in het programma op te nemen vanwege de centrale ligging in het land en de windzekerheid.

Windsurfen is een duurzame, laagdrempelige watersport en het sportieve imago en de duurzaamheid passen uitstekend bij de nieuwe generatie Mazda's, zoals deze vanaf half februari in de Nederlandse showrooms staan. Daarbij is er bijzonder veel aandacht voor het milieu, met schone, zuinige en toch zeer sportieve motoren. Aangezien de menselijk 'motor' een centraal, sportief en bepalend onderdeel is bij het windsurfen, nog meer dan bij het zeilen, vindt Mazda de sport goed passen bij hun marktstrategie.

Bovendien is de belangstelling voor het windsurfen sterk groeiende met de komst van een tweede generatie surfers. Het huidige lichte windsurfmateriaal maakt het mogelijk de sport makkelijker te leren, terwijl met de moderne wetsuits ook de kou geen spelbreker meer hoeft te zijn. Daarnaast zijn de goede prestaties van Olympisch windsurfer Dorian van Rijsselberghe een mooie promotie voor de sport.

De NVW, de Nederlandse Vereniging van Wedstrijdsurfers, gaat tijdens het Mazda NK Windsurf 2012 ook wedstrijden organiseren voor de Bic Techno jeugdsurfers, raceboards en het Olympische RS:X board. Deze deelnemers varen niet voor een NK-titel, maar kunnen op deze wijze extra trainen in een wedstrijdsituatie. Vooral voor de Bic Techno surfers een mooi traject richting het Jeugd WK Windsurfen in Medemblik in augustus dit jaar.

De dagen dat er minder wind verwacht wordt varen de NK surfers in de discipline Formula Windsurfing. Hierbij wordt met het totale wedstrijdveld een driehoeksbaan gevaren met kruisrak. Wordt er echter meer wind voorspeld dan zal de Slalom gevaren worden. De slalomboards zijn ranker, de vinnen minder lang en de zeilen minder groot. Bij de Slalom varen deelnemers in heats een downwind baan, waarbij de beste surfers steeds een ronde verder komen.

De agenda voor het Mazda NK Windsurf 2012 ziet er als volgt uit:

• Lelystad 14 en 15 april
• Brouwersdam 5 en 6 mei
• Grevelingendam 30 juni en 1 juli
• Almere 22 en 23 september
• Lauwersoog 13 en 14 oktober

Voor het weekend van 5 en 6 mei in Brouwersdam heeft Centerparcs een speciale aanbieding voor de deelnemers. De aanbieding kun je vinden op www.centerparcs.nl/nkwindsurfen

Meer informatie over het Mazda NK Windsurf 2012 en over de exacte locaties is te vinden op http://www.nkwindsurf.nl.

Mazda hoofdsponsor NK Windsurf 2012

Lees meer: http://www.mazda.nl/aboutmazda/news/mazda_corporate/mazda-hoofdsponsor-nk-windsurf-2012/